Zmražená zelenina nebo ovoce může být užitečnou surovinou v kuchyni. Také si rádi připomenete léto? Co třeba chutí šťavnatého ovoce? Jestli máte chuť sladké jídla, připravte si těstovinovou rýži s jahodami. Je libo něco slaného? Vyzkoušejte zajímavý recept na špenátovou roládu. Anebo můžete rychle uvařit hráškový krém.

Těstovinová rýže s jahodami (4 porce)

Suroviny: 
1 balení mražených jahod například Dione
50 dkg těstovinové rýže
1 kelímek smetany na šlehání (33 %)
125 g žervé
125 g smetanového sýru typu Mascarpone
hořká kvalitní čokoláda
plátky mandlí
1 lžíce cukru

Postup:
Nejprve uvařte těstovinovou rýži. V hrnci smíchejte smetanu, žervé, sýr, cukr. Pak nechejte pět minut vařit. Potom těstovinovou rýži rozdělte do čtyřech talířů, zalijete smetanovou omáčkou, pokladete plátky mražených jahod, posypete plátky opražených mandlí a navrch nastrouháte hořkou čokoládu.

Špenátová roláda

Suroviny:
450 g mraženého špenátu
2 vejce
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
2 stroužky česneku
1 malá cibule
troška kypřícího prášku do pečiva
1 balení krémového sýru
1 balení Lučiny smetanové
150 g šunky
1 žlutou papriku
sůl

Postup:
Nakrájejte cibuli na kostičky. Na rozpáleném oleji zpěňte tuto cibuli. Přidejte zmražený špenát a poduste. Přidejte prolisovaný česnek. Nechte vychladnout. Mezitím z bílků ušlehejte tuhý sníh. Pak do špenátu vmíchejte žloutky a mouku s práškem do pečiva. Sníh z bílků pomalu ho vmíchejte do špenátové směsi. Potom si vyložte plech pečícím papírem. Toto špenátové těsto rozetřete na něj. Vložte do předehřáté trouby (na 180°C) a pečte asi 15 minut. Během pečení, si připravte náplň do rolády. Do misky dejte krémový sýr, nakrájenou šunku a papriku. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí. Upečené špenátové těsto nechte chvíli vychladnout a potom ho ještě teplé i s pečícím papírem zarolujte. Počkejte dokud nevychladne. Když je těsto studené, rozviňte ho, odstraňte z něj pečící papír. Na toto upečené těsto namažte připravenou náplň. Vše znovu zatočte do rolády. Nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním roládu nakrájejte na plátky.

Rychlý hráškový krém

Suroviny:
Mražený hráškový krém
slanina
sůl
pepř

Postup:
Mražený hráškový krém přivedete k varu, krátce povaříte na mírném plameni. Přidáte sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti. Na vrch dejte trochu opražené slaniny. A můžete podávat.