JXTC Urban Life - шаблон joomla Продвижение

Volný čas

Nejkrémovější vanilková zmrzlina

Nejkrémovější vanilková zmrzlina

Milujete vanilkovou? Připravili jsme pro vás základní recept na vanilkovou zmrzlinu, která se hodí ke každé příležitosti. Navíc, jakmile zvládnete tento recept, jste na dobré cestě k tomu vymyslet si vlastní chutě a připravit si zmrzlinu snů.

Ingredience

6 velkých vaječných žloutků, 130 g krupicového cukru, 375 ml plnotučného mléka, 1 vanilkový lusk nebo 1 čajová lžička vanilkového extraktu, 375 ml smetany s vyšším obsahem tuku (min. 30%)

Postup

Den předem si dejte vychladit kastrůlek do mrazáku. Do kastrůlku pak vlijte mléko, smetanu, vyškrábněte dřen z lusku a vložte i slupku vanilkového lusku. Přiveďte k varu, odstavte a nechte vychladnout. Lusk už můžete vyhodit.

Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé pěny, kterou pak vmíchejte do vychladlé tekuté směsi. Celou směs si přelijte do čistého kastrůlku a na nejslabším plamenu vařte do zhoustnutí (cca 20-25 min, vařečka musí držet ve směsi).

Zhoustlou směs dáme do připravené mísy na zmrzlinu, přikryjeme fólií a dáme nejlépe na noc zmrznout do mrazáku. Ztuhlou zmrzlinu ještě našlehejte ručním šlehačem – bude nadýchaná. Poté ještě 4 hodiny do mrazu a nejkrémovější vanilková zmrzlina je na světě.

Dali byste si raději zmrzlinu s kousky oříšků, čokolády nebo ovoce? Vanilkovou zmrzlinu můžete použít jako základ. Připravte si zmrzlinu snů podle svých představ nebo se inspirujte. Recept je vhodný jako kopečková zmrzlina i točená zmrzlina do přístrojů.

Související články:

Skvěle krémová jahodová zmrzlina

Ochuťte si zmrzlinu podle svého!

Dva kopečky čabajkové, prosím!

Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit

Přihlášení do klubu